El blog de Jordi López Santín

CASC ANTIC: NOVA JUNTA, MÉS EMPENTA PER LA LLUITA

Posted in Uncategorized by jordilopezsantin on noviembre 3, 2014

 NOVA JUNTA, MÉS EMPENTA AL CASC ANTIC

CASC ANTIC ASAMBLEA

L’Associació de Veïns i Veïnes del Casc Antic, el meu barri, inicia una nova etapa amb una nova junta. Seria millor dir que agafa una nova empenta per seguir en el camí de fa uns anys i encarar els problemes del barri, que són molts, amb energies renovades.

L’equip de la nova junta s’ha forjat en lluites veïnals dels últims anys, en la lluita contra la construcció de l’hotel del Palau de la Música, una fita molt important que va mostrar els lligams entre la mafia hotelera i els poders econòmics i polítics de la ciutat i del país, una lluita que va costar molt però que ha aconseguit el seu objectiu, com a mínim, momentàniament. L’hotel no s’ha fet. Ara cal aconseguir que els responsables paguin els seus delictes i que, finalment, l’edifici tingui un ús social.

NO HOTEL PALAU

La nova junta també està formada pels companys que s’han implicat en la lluita contra les nefastes conseqüències pel veïnat de la urbanització de l’entorn del nou Centre Cultural del Born. Les protestes del Col·lectiu d’Afectats del Born formen part essencial del pla de treball.

Les persones que composen la nova junta de l’AA VV Casc Antic han aixecat també la denúncia de la construcció en marxa d’un hotel al Rec Comtal, que està en mans de la constructora Núñez&Navarro que té els seus propietaris sota judici i a un pas de la presó. Aquest nou megahotel de set plantes seria un nou atemptat urbanístic contra el barri i acabaria d’inclinar la balança cap a la invasió del turisme massiu que pateix Ciutat Vella.

Hi ha molta feina a fer. La reivindicació de l’ús públic de l’espai públic, el qüestionament d’un model de barris envaïts pel turisme sense control, la reivindicació de noves activitats econòmiques productives, la lluita contra la pobresa que creix dia a dia entre la població de Ciutat Vella i es va fent invisible rera la façana del turisme i i el lleure constant. També la defensa del patrimoni històric dels nostres barris i la posició nuclear del Casc Antic com a cruïlla entre el passat i el país nou que volem.

casc antic amb mèxic

Aquests objectius requereixen molta feina, molt suport a les persones que ho impulsen i el treball conjunt de les diverses persones i col·lectius més o menys organitzats que volen un model diferent de ciutat pels barris de Ciutat Vella. Aquí no sobra ningú. Al contrari, encara hem de sumar molta més gent, moltes més inquietuds.

Benvinguda la nova junta i endavant. Encara és possible una altra Ciutat Vella.

Barcelona, 2 de novembre de 2014

Deja un comentario

El blog de Jordi López Santín

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

el bloc de francesc matas salla

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

TONI CAMPOS

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

Apunts de color Roig i gust Alternatiu

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

joestimotv3.wordpress.com/

Plataforma dels treballadors de TV3 en defensa de la Televisió Pública de Catalunya