El blog de Jordi López Santín

PER QUÈ #CatSíQueEsPot (2): «PEOPLE HAVE THE POWER»

Posted in Uncategorized by jordilopezsantin on agosto 29, 2015

PEOPLE HAVE THE POWER

L’altra nit vaig estar veient un reportatge del festival de Glastonbury d’aquest juliol, potser encara sota la influència d’unes curtes vacances a Manchester seguint la pista del rock com a música del poble, i em va aixecar de la cadira una Patti Smith, amb l’energia de sempre i lluint orgullosament les seves canes, cridant el seu «People Have The Power» (El poble té el poder)

PATTI SMITH

 

D’això va aquesta campanya i aquest moment polític: Cal que el poble, la ciutadania de Catalunya, prengui en les seves mans la decisió sobre el seu destí, Aquest objectiu requereix treure’s de sobre els governs dels últims anys que han aprovat i executat lleis contra la majoria de la població i, especialment, han aplicat el sadisme social dels poderosos contra els més desafavorits per gestionar una crisi econòmica amb el resultat de més beneficis pels rics i precarització econòmica i de la vida quotidiana de la majoria, de les classes treballadores, dels autònoms, dels joves sense feina.

Els responsables tenen noms i cognoms. Els que han de marxar i deixar pas al poder del poble tenen noms a Espanya i Catalunya. Rajoy, Montoro, Wert, el govern del PP i Artur Mas, Boi Ruiz, Mas Culell, el govern de CiU. La dreta, en resum. Una dreta on s’ha d’incloure també els nouvinguts de Ciutadans, encara immaculats en matèria de govern però seguidors de la mateixa economia neoliberal que ens ofega.

L’experiència de les municipals ha de servir de mirall. Allà on s’han presentat candidatures d’àmplia unitat per donar la paraula a les aspiracions populars han tingut bons resultats: Barcelona, Badalona, A Coruña, Santiago, Madrid, Saragossa i altres.

«Catalunya Sí Que Es Pot» aspira al mateix objectiu: Que la ruptura necessària amb el règim de democràcia limitada tingui per protagonista i sigui liderat pel poble, no pas per qui ha governat contra la població, reduint serveis públics, tancant hospitals i enriquint el negoci de la sanitat privada, reduint els pressupostos de les escoles i universitats públiques, tancant o aprimant empreses públiques per privatitzar en mans dels seus amics aquells negocis rendibles. Només així la ruptura amb el règim, diguem-ho amb tota la convicció, la ruptura amb la monarquia borbònica portarà a una República Catalana que prioritzi els drets del 99% de la població de Catalunya. El procés d’exercici real del dret a decidir en llibertat de la ciutadania de Catalunya no pot ser liderat per Artur Mas i el seu partit corrupte. Molt menys pel PP ni per Ciutadans que no volen tocar res del règim actual.

«Catalunya Sí Que Es Pot» aposta pel protagonisme del poble en aquest procés decisiu pel que fa als drets socials i nacionals. «Power to the people», com canta Patti Smith i com hem cridat tant a les places i carrers de Catalunya durant els últims anys: «Sí que es pot», «Sí se puede»

Els següents escrits ja aniran de temes més concrets. Alguns deuen esperar que parli de com afronten els mitjans públics de comunicació aquestes eleccions i quin paper està jugant la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio en aquests moments. Hi haurà temps. Per ara, tornant de vacances, venia de gust una mica de Rock & Roll: «People have the power».

 

logo-si-que-es-pot

 

http://catalunyasiqueespot.cat/

@catsiqueespot

Barcelona, 29 d’agost de 2015

 

 

Deja un comentario

El blog de Jordi López Santín

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

el bloc de francesc matas salla

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

TONI CAMPOS

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

Apunts de color Roig i gust Alternatiu

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

joestimotv3.wordpress.com/

Plataforma dels treballadors de TV3 en defensa de la Televisió Pública de Catalunya