El blog de Jordi López Santín

SINDICALISME DE CLASSE I CONFLUÈNCIA DE LES ESQUERRES

Posted in Uncategorized by jordilopezsantin on octubre 24, 2014

SINDICALISME DE CLASSE I CONFLUÈNCIA DE LES ESQUERRES:

SUMEM MÉS +ÚTILS +FORTES

confe ccoo bllapag

Sota aquest títol tan atractiu s’ha fet la 3a Conferència Consultiva de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia.

Una experiència molt interessant oberta a tots els afiliats i aquesta vegada incorporant una mesa de partits i moviments d’esquerres on hi eren PSC (Ferran Pedret), ERC, ICV (Arnau Funes), EUiA (Sergio Gómez), Procés Constituent i Podemos. Per cert, convindria que en pròximes ocasions la taula no fos únicament masculina.

Només pel fet de convocar tots aquests grups, davant d’un nombrós col·lectiu de sindicalistes de CCOO (més de 150 assistents) l’experiència ja val la pena. Ens convé molt trobar-nos, xerrar i buscar punts d’entesa i de confluència. Felicitats a la direcció intercomarcal del sindicat per la convocatòria. Toni Mora, Maite Hernández, Higini Pi han estat els anfitrions per part de CCOO.

De la primera part de debat sindical, destacar en les intervencions la crida unànim a seguir impulsant la mobilització contra la situació dels treballadors, de millorar la transparència i eradicarla corrupció de les organitzacions de classe.

jordi confe ccoo bllapag

 

Per part dels companys de TV3 que hi érem presents, agraïm de cor les mostres de suport i felicitacions pel resultat de les eleccions sindicals que ens han donat les companyes i companys del sindicat intercomarcal. La feina que tenim al davant és molta i ens caldrà la solidaritat de classe per tirar endavant junts. Maite, Higini, Toni, Antonio, una abraçada ben càlida.

Respecte a la mesa amb partits i moviments, sempre és bo compartir i debatre per anar forjant complicitats i confluències que són tan necessàries. S’ha pogut treballar en grups petits, tots junts, per intercanviar punts de vista. Ens cal molta renovació, als sindicats, als partits d’esquerra, als moviments polítics i socials per donar un pas endavant, superar la resistència que practiquem ara i guanyar. Començar a guanyar el futur. S’ha dit molt a la reunió que els sindicats som l’última frontera, l’últim bastió contra el neoliberalisme i l’austericidi, contra la cobdícia capitalista global. Està bé que fem aquest paper però si sumem podem guanyar.

Els assistents coincidim en una cosa, defensem el dret a decidir dels pobles i dels treballadors.

I si decidim unir-nos per guanyar el futur?

Cornellà de Llobregat / Sant Joan Despí / Barcelona, 24 d’octubre de 2014

Deja un comentario

El blog de Jordi López Santín

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

el bloc de francesc matas salla

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

TONI CAMPOS

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

Apunts de color Roig i gust Alternatiu

Comentaris i reflexions. D'actualitat, de política, de pensament, de la vida.

joestimotv3.wordpress.com/

Plataforma dels treballadors de TV3 en defensa de la Televisió Pública de Catalunya